Shaetano

Shaetano
Shaetano

Lu Kai Shaetano van het Callandshof

Shaetano is onze 2 reu binnen de roedel. Hij is de zoon van Cuanto Yankoo D’Emozioni Breizh (onze Jenko dus) en Khnemu Siuan van het Callandshof.

Toen Jenko Siuan ging dekken was het voor ons al heel snel duidelijk dat we daar een pupje van wilden. Bij ons eerste bezoekje vielen Stefan en Michaël als een blok voor hem. Hij was een enorm lieve pup en ook de enige pup die naar Michaël kwam. Het werd al heel snel duidelijk dat die 2 een aparte band hadden. Onze keuze was dus heel snel gemaakt welke pup er bij ons ging komen wonen.

Bij thuiskomst was Nagaya door het dolle heen ! Eindelijk een pup die ze zelf kon en mocht opvoeden. Veel werk had ze niet aan hem want het werd al heel snel duidelijk dat Shaetano een heel lieve, zachte hond is. Ook is hij hier de perfecte hond om bepaalde stresstoestanden in goede banen te leiden. Als er strubbelingen zijn tussen de honden gaat hij er als een clown tussen staan en door zijn gedrag is de spanning onmiddellijk weg. Hij is mijn grote knuffelbeer die meestal op de schoot hangt.  Shaetano is onze meest vrije saarlooswolfhond en altijd maar dan ook altijd happy. Hij gaat bij iedereen en komt ook met iedere hond overeen. Hij luistert op het eerste bevel bij een wandeling en heeft niets van agressie of pubergedrag vertoont.Hij is ook de hulphond binnen de familie. Shaetano weet perfect wanneer Michaël een epileptische aanval gaat krijgen en geeft ons heel duidelijk aan wanneer er een aanval zit aan te komen.  Als Michaël een slechte dag heeft dan is hij de hond bij uitstek die hem uit zijn patroon kan halen. Het enige “nadeel” hij heeft is dat hij een enorme blafkous is. Wat een lawaai kan hij soms maken… Maar hij is hier wel de scheet in de familie.