Nestplanning

In 2017 staat er een dekking op de planning tussen Shaetano en Mischka.dsc_0301

LU-KAI SHAETANO VAN HET CALLANDSHOF
Roepnaam: Shaetano

MISCHKA OF WOLFSWHISPER
Roepnaam: Mischka

 

Karakter Shaetano
Shaetano is een lieve, zachte maar vooral heel gevoelige reu. Als pup was hij al ontzettend lief. Hij heeft een heel sterke band met Michaël en voelt als geen ander aan als hij een slechte dag heeft. Shaetano verwittigt ons ook als er een epileptische aanval aankomt bij Michaël. Hij is altijd heel vrolijk en ons zonnetje in huis. Daardoor is hij ook de perfecte hond om bepaalde stresstoestanden in goede banen te leiden. Als er strubbelingen zijn tussen andere honden gaat hij er als een clown tussen staan zodat de spanning onmiddellijk stopt. Voor de rest is hij een enorme knuffelbeer en een heel vrije Saarloos die graag bij ons bezoek op schoot komt liggen en ze dolenthousiast zoentjes geeft. Andere honden zijn ook geen probleem voor hem. Alleen poezen vindt hij maar niets. Die heeft hij liever niet in zijn buurt en daar jaagt hij op. Hij heeft, net als de meeste Saarloosjes, een uitgesproken jachtinstinct maar voor een Saarloos luistert hij heel goed, zeker als je met koekjes werkt. Dan luistert hij als de beste.

Karakter Mischka
Ons Mischka is een superlieve meid, een echte knuffelkont. Een hele zachtaardige hond die ook heel blij, happy en enthousiast kan zijn.
Op gebied van gehoorzaamheid is onze meid heel vaak met zoveel anders bezig dat ze gewoon geen tijd heeft om naar ons te luisteren. In haar puppy/pubertijd was ze best wel een grote sloper (afstandsbediening, kabels, laptop laders, papier, pennen, geld, kussens,….) er was niet veel veilig voor haar. Dit kwam ook voor een groot deel door haar schuchtere aard. Wagenziekte is iets waar ons Mischka nooit last van gehad heeft. Ze doet niets liever dan altijd met ons mee te rijden. Op haar eten is ze een zeeeeeeer kieskeurig mevrouwtje en misschien een beetje veel verwent.
Ze is wel heel slim en leert vlug. Ze gaat ondanks haar schuwe karakter toch heel graag naar de hondenschool waar ze les krijgt op maat. Ze is wel schuw van aard naar vreemde mensen, honden zijn geen probleem. Ze heeft hetzelfde jachtinstinct dan haar moeder, Byorka. Ze zou zich prima kunnen redden in het bos wat het niet altijd even makkelijk maakt. Ze wandelt ook het liefst los en off road. Het is echt een Saarlooswolfhond met karakter, met speciale trekjes, met pit en met de trouwste ogen die er zijn. Ze is een schat van een hond die altijd happy en vreugdevol is als ze ons ziet. We zouden haar niet meer kunnen missen, onze lieve knuffel mouse
Bouw Mischka
Mischka is eerder slank en hoog gebouwd. Ze heeft een prachtige lange, rechte rug met mooie staart aanzet die ze mooi afhangend draagt zonder krul of knik. Mooie lange poten met iets wat lange tenen. Haar hoofd is massief en wigvormig maar absoluut vrouwelijk, je kan van ver zien dat ze een teef is. Ze heeft mooie amberkleurige ogen en een bosbruine vacht die in de zon soms goud lijkt. Haar vacht is niet lang en niet kort. Ze heeft een tussenvacht voor een Saarlooswolfhond. Haar tred is soepel en lichtvoetig. Je hoort ze bijna niet door het bos lopen of als ze iets wil stelen heb je het ook vaak te laat opgemerkt. Ze draaft mooi met rechte rug. In galop zet ze beide hazenvoeten neer. Haar gebit is mooi schaar en zonder missende tanden. Ze heeft iets wat lossere lippen zonder het echter storend is. Over heel haar lijf is ze goed gespierd waardoor ze mooi en soepel beweegt. Ze heeft geen diepe borstkast en niet veel keelhuid wat voor een teef ook niet echt gewenst is.
Annelies   (Of Wolfs Whisper)