Nagaya

DSC_9503
Nagaya

Nord Nagaya

Nagaya is ons teefje hier in de roedel. Zij is geboren op 23 november 2008 en is de dochter van Ax Kadin van de Kilstroom en Skarv Av Seppalaska.

Stefan vond deze lijn altijd de droomcombinatie. Hij wou daar absoluut een hond van. Toen we te horen kregen dat er een nestje ging geboren worden was hij er als de kippen bij om een hondje te reserveren. Nagaya zijn we samen met 2 zusjes en een broertje gaan halen in Noorwegen. Ze was een echt beertje als ze bij ons kwam. De liefde tussen haar en Jenko was onmiddellijk heel groot en hij ontfermde zich over haar opvoeding. Ons was vooral duidelijk dat de opvoeding enorm verschilde tussen een reu en een teef. Waar een reu stopte met uittesten ging ons Nagaya lekker in verder. Door onze ervaring in de opvoeding van Jenko ging het bij haar veel vlotter. We herkenden onmiddellijk bepaalde tekenen naar schuwheid en zo.

Nagaya is naar ons toe enorm lief en een echte knuffel. Ze is hier de grote lieveling binnen ons gezin. Naar andere mensen toe is ze niet echt schuw maar ze wil gewoon niet geaaid worden. Ze houdt altijd haar persoonlijke grens waar ze heel weinig mensen in toelaat. Ze is ook een echte moeder voor ons 2 jonge honden. Ze neemt de opvoeding echt ter harte. Ze voedt ze wel met heel strenge maar rechtvaardige hand op. Jammer genoeg heeft ze heupdysplasie zodat ze zelf geen moeder kan worden. Bij andere teven kan ze absoluut niet. Haar territoriumdrang is heel groot.