Jenko

jenko 2
Jenko

Cuanto Yankoo D’Emozioni Breizh (roepnaam Jenko)

Jenko is onze eerste saarlooswolfhond. Hij is geboren op 19 maart 2007 en is de zoon van Skog Av Seppalaska en Emma Bovary de Louba Tar. Wij zijn Jenko gaan halen bij Corrie Keizer toen hij 9 weken oud was. Hij was net een klein vosje en graatmager. Bij thuiskomst bleek dat hij niets van socialisatie kende en hij ontpopte hem op enkele dagen tijd naar een heel schuwe om niet te zeggen panische pup. Mensen die 200 meter van ons stonden vond hij doodeng en scheet hij zichzelf letterlijk onder. Hij vond eigenlijk alles doodeng. Meermaals was zijn vluchtdrang heel groot. We hebben letterlijk alle hoeken en kanten gezien door zijn angst. Als er bezoek bij ons kwam zat hij letterlijk te beven van de schrik. Hij is als pup ook naar de hondenschool geweest maar door zijn angst zijn we daarmee gestopt toen hij een jaar oud was. Het ging van kwaad naar erger. Toen besloten we om gewoon naar hem te kijken wat hij aankon en boden we de prikkels pas aan als hij het aangaf dat hij er klaar voor was. Dit was de grote ommekeer in zijn opvoeding en met heel veel geduld en zorg hebben we grotendeels zijn angsten kunnen laten overwinnen. Zijn opvoeding is dus niet van een leien dakje gelopen.

Nu is hij een reu van 9 jaar oud die heel veel angsten heeft overwonnen en is hij van heel schuwe naar een gereserveerde hond geworden. We zijn daar heel fier op.

Zijn karakter kan ik omschrijven als enorme knuffelbeer bij mensen die zijn respect hebben verdiend. Hij is hier de absolute alfa. Langs de andere kant is hij enorm lief voor teefjes en voor zijn roedelgenoten. Hij leidt de roedel met zachte maar kordate hand.